Blokhut kopen? Waar let je op?

Een blokhut kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Lees dan deze blog. Blokhutten zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een blokhut?

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een blokhut is dat de blokhut ook daadwerkelijk in je tuin past. Het is dus belangrijk dat je naar de ruimte van je tuin kijkt en bepaald of jij genoeg ruimte hebt voor een blokhut.

Als je dus de beschikking hebt over een grote tuin, dan kan je kiezen voor een grotere blokhut. Wil je liever wat meer intimiteit in je tuin? Ga dan voor een kleinere blokhut.

Ook moet je voor jezelf bedenken waar een blokhut voor gebouwd wordt. Wil je een blokhut gebruiken om materiaal op te bergen en welk materiaal en hoeveel ruimte is daarvoor nodig? Wil je de blokhut gebruiken als praktijkruimte, gastenverblijf of kantoor? Moet er een veranda bij komen of zitje?

Waar ook rekening mee gehouden moet worden zijn de moderne blokhutten. Bij tuinhuizen heb je ook de keuze voor het soort dak. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een plat dak te nemen, een kapschuur of een zadeldak.

Je moet rekening houden met de deuren. Heb je aan 1 ingang voldoende of heb je een dubbele deur nodig? Wil je een schuifdeur? Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden.

Als laatste is de behandeling van het hout belangrijk. Het hout moet namelijk bestendig zijn tegen het weer en schimmels.