Hedera helix

Een kleinbladige klimop of te wel een hedera helix, is een snelgroeiende klimop die het hele jaar door de mooie kleur behoudt. U kant met behulp van deze plant een smalle maar hoge haag maken. U kunt hiermee dus een kaal hekwerk laten verdwijnen met een zicht dichte haag.

Het snoeien van een klimop

Als u wilt dat uw klimop mooi is en het beste groeit is het verstandig om deze 2 a 3 keer per jaar te snoeien. De snoei tekst hangt af van welke vorm u wilt geven aan de klimop. Als u een haag onderhoud wil dan snoeit u ieder jaar in januari/februari, zodat er nieuwe takjes ontstaan. Deze snoei tekst wordt wel eens vergeten dat is dan jammer want er ontstaat door het niet snoeien misschien geen mooie haag maar juist een bosje jonge takjes waardoor uw klimop minder hoog zal worden.

De beste plek om een klimop te plaatsen

Een snelgroeiende klimop groeit ongeveer 50 tot 70 cm per jaar. Dit is afhankelijk van de plaats en de weersomstandigheden. De beste plek is dus ook de plaats die niet te veel zon of schaduw krijgt. Het kan heel goed in een volle zon maar dan moet u het wel vaker snoeien, zoals ieder jaar in januari.

Een goede plek om een hedera helix tegen aan te laten groeien is bijvoorbeeld een muur, schutting of een hek.

Bij Haagplanten Heijnen kunt u online uw hedera helix klimop bestellen.